SEKTÖRÜN BİLİNEN İSİMLERİNDEN BİRİ OLAN CERAN AHŞAP KUNDEKARİ FİRMASI DA 25-28 MART 2021 TARİHLERİNDE BURSA CAMİ YAPI EKİPMANLARI FUARINDA ÜRÜNLERİNİ TANITACAK!

Camilerin içerisinde ve dışarısında farklı bölümleri vardır. Bu bölümlerden birisi minberdir. Minber, camideki cemaat ve imamın arasındaki iletişim için önemli bir yerdir. Caminin büyüklüğüne göre ve tavanının yüksekliğine göre minber boyu olarak yapılmaktadır. Minber yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur mihrabın sağ tarafında hutbe okumak için yapılmasıdır. Minber biraz yüksek bir yerde olduğu için Hoca buraya merdiven ile çıkmaktadır. Özellikle cuma ve bayram namazlarında insanları doğruya, iyiye yönlendirmek için hocalar minbere çıkarak hutbe okumaktadırlar. Caminin diğer bir bölümü ise mihraptır. Mihrap kıbleye inşa edilen bir yerdir. Özellikle Selçuklu dönemindeki Cami tasarımlarında mihraba ciddi önem verilmiştir. Günümüzde de Mihrap tasarımlarında ayrı bir işçilik uygulanmaktadır. Cami içerisinde bulunan diğer bir bölümü ise müezzinlik olarak adlandırılmış olduğumuz yerdir. Ayrıca camilerde 1 ve 2 kat şeklinde düzenleme vardır. 2. Katta genellikle bayanlar ibadet etmektedirler. Bayanların ibadet etmiş oldukları bu bölge etrafı korkuluklarla çevrilmiştir. Günümüzde çoğu camide bu tasarımı görmek mümkündür. Camideki bu korkuluklar da ince bir işçilik içeren ahşap dekorasyon parçası olarak uygulanır.

CERAN AHŞAP hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak ve yaptığı çalışmaları incelemek için sizleri 25 – 28 Mart 2021 Bursa Atatürk Kültür Merkezi Merinos Fuar Alanında düzenlenecek olan 10.Uluslararası BURSA Cami Yapı Ekipmanları Fuarımıza bekliyoruz…

Scroll to Top
× Bizimle iletişime geçin