SEKTÖRÜN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN BİRİ OLAN KÜTAHYA SANAT ÇİNİ FİRMASI DA 25-28 MART 2021 TARİHLERİNDE BURSA CAMİ YAPI EKİPMANLARI FUARINDA ÜRÜNLERİNİ TANITACAK!

Çinicilik Orta Asya’da gelişmeye başlamıştır. Daha sonraları Selçuklular eliyle Anadolu’ya girmiş, bilhassa Osmanlılar devrinde hızla gelişerek müstesna örnekleri verilmiştir. Müslüman Türkler yaptıkları cami medrese, türbe ve buna benzer mimarî eserlerde çinilerden büyük ölçüde istifade etmiş, resmî ve dînî yapılarını harika çinilerle süslemişlerdir.

Selçuklu döneminde daha çok tek renkli ve mozaik tekniğiyle yapılmış çiniler kullanılırken, Osmanlı döneminde ve bilhassa Çelebi Mehmet devrinden sonra çinicilik sanatı süratle gelişerek çok renkli ve zengin dekorlu çiniler hazırlanmıştır.

Bursa’daki Çelebi Mehmet Türbesi’ni süsleyen çiniler bu gelişmenin ilk örnekleri sayılmaktadır. Çini sanatımız, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethiyle yeni ilerlemeler kaydetmiş, bilhassa Çinili Köşk’ü süsleyen nadide eserler hazırlanmıştır.

Daha sonraları İznik, Kütahya ve İstanbul atölyelerinde yeni yeni teknikler geliştirilerek çinicilik başlı başına bir sanat kolu haline getirilmiştir.

KÜTAHYA SANAT ÇİNİ  hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak ve yaptığı çalışmaları incelemek için sizleri 25 – 28 Mart 2021 Bursa Atatürk Kültür Merkezi Merinos Fuar Alanında düzenlenecek olan 10.Uluslararası BURSA Cami Yapı Ekipmanları Fuarımıza bekliyoruz…

Scroll to Top
× Bizimle iletişime geçin